That’s the spirit. Teamspirit!

Samen tot het uiterste gaan. Voor het optimale teamresultaat. Dit jaar kan je weer als (vriend)groep) deelnemen aan de Zuidlaardermarktloop. Bijvoorbeeld vanuit school, jouw sportvereniging, jouw bedrijf of scouting. Teamdeelname is mogelijk voor alle leeftijden. Per afstand is er een teamwedstrijd. Voor meer informatie over teamdeelname kan je terecht bij: Kor Luttje (Inschrijvingen) of Marieke Lokhorst (Communicatie&Web)

Teaminschrijving

Inschrijven als team voor de Rabobank Zuidlaardermarktloop is super easy. Meld je aan via www.inschrijven.nl en kies de gewenste afstand (eerste pagina van het inschrijfformulier). Ieder teamlid schrijft zich individueel in en geeft allemaal dezelfde teamnaam op (tweede pagina van het inschrijfformulier). Stem de teamnaam dus onderling even goed af. Er zijn geen extra kosten verbonden aan teamdeelname. Je betaalt alleen voor jouw individuele deelname. 

Spelregels

Per afstand is er een teamwedstrijd, dus in totaal 3 teamwedstrijden, dus 2,2 km, 5 km en 10 km. Bij iedere afstand geldt uitsluitend een 1e prijs.
Er is geen onderscheid tussen de teamleden onderling (qua geslacht of leeftijd). Een team bestaat uit 4 tot 6 leden, de tijden van de 4 snelste teamleden worden opgeteld en dit leidt tot de teamtijd. Dus ook al loop je met vijf of zes personen, de tijden van de vier snelste lopers zijn leidend.
De teamleden doen eveneens mee in de individuele wedstrijd.

Starttijden

Team-2,2
Teams die deelnemen aan de 2,2 km (KIDSrun) starten om 10.30 uur
Team-5
Teams die deelnemen aan de 5 km (prestatie-wedstrijdloop of Juniorenloop) starten om 11.15 uur
Team-10
Teams die deelnemen aan de 5 km (prestatie-wedstrijdloop of Juniorenloop) starten om 11.15 uur

De teams starten net als alle andere lopers voor Sportzaak Ruchti aan de Stationsweg in Zuidlaren.

Prijzen en prijsuitreiking

Per afstand is er één (1) teamwinnaar. Dat betekent dus dat er uiteindelijk drie teamwinnaars zijn, voor de 2,2 km; de 5 km en de 10 km.

Prijzen 
de winnende teams worden beloond met een teamprijs, waar alle teamleden van kunnen genieten.

Prijsuitreiking
Teamwedstrijd 2,2 km-loop om: 11.00 uur (voor sportzaak Ruchti)

Teamwedstrijd 5 en 10 km-loop om: 12.15 uur (voor sportzaak Ruchti)