Parcours Rabobank Zuidlaardermarktloop

Karakteristiek Zuidlaren

Het parcours van de Rabobank Zuidlaardermarktloop loopt door het prachtige Zuidlaren. Het dorp ligt op de Hondsrug en wordt met haar zeven brinken gezien als “groen dorp”. Lopers lopen over een volledig verhard parcours door het centrum van Zuidlaren en komen daarbij natuurlijk ook langs “Berend Botje”. De wedstrijdloop van de 5 km en de 10 km starten gezamenlijk, waarbij er respectievelijk 1 of 2 rondes worden gelopen door het centrum van Zuidlaren. Het parcours is officieel gemeten en heeft daarmee een Atletiekunie-certificaat.

Kabouterloop & KidsRun

De Kabouterloop kent een afstand van ongeveer 500 meter en loopt door de Stationsweg in Zuidlaren. Vanaf de start lopen de “kabouters” richting de Jumbo (en de kermis/Brink). Ze maken vervolgens een draai en keren dan weer terug richting de finish. De KidsRun kent een afstand van 2,2 kilometer. Deelnemers aan de KidsRun lopen een ronde door het centrum van Zuidlaren.

Twee startvakken Kabouterloop
Om de veiligheid van de kinderen te waarborgen, zijn er tijdens de Kabouterloop twee aparte startvakken. In het voorste startvak starten de kinderen, waarvan de ouders niet meelopen. Daarachter, in het tweede startvak, starten de kinderen, waarvan de ouders wel meelopen. Met deze opstelling wil de organisatie voorkomen, dat er (val)ongelukken gebeuren.