Parcours Rabobank Zuidlaardermarktloop

Karakteristiek Zuidlaren

Het parcours van de Rabobank Zuidlaardermarktloop loopt door het prachtige Zuidlaren. Het dorp ligt op de Hondsrug en wordt met haar zeven brinken gezien als “groen dorp”. Lopers lopen over een volledig verhard parcours door het centrum van Zuidlaren en komen daarbij natuurlijk ook langs “Berend Botje”. De wedstrijdloop van de 5 km en de 10 km starten gezamenlijk, waarbij er respectievelijk 1 of 2 rondes worden gelopen door het centrum van Zuidlaren. Het parcours is officieel gemeten en heeft daarmee een Atletiekunie-certificaat.

Kabouterloop & KidsRun

De Kabouterloop kent een afstand van ongeveer 500 meter en loopt door de Stationsweg in Zuidlaren. Vanaf de start lopen de “kabouters” richting de Jumbo (en de kermis/Brink). Ze maken vervolgens een draai en keren dan weer terug richting de finish. De KidsRun kent een afstand van 2,2 kilometer. Deelnemers aan de KidsRun lopen een ronde door het centrum van Zuidlaren.

Kabouterloop
Om de veiligheid van de kinderen te waarborgen, geeft de commissie Zuidlaardermarktloop er de voorkeur aan dat ouders niet met hun kind/kinderen meelopen tijdens de Kabouterloop. Met dit uitgangspunt wil de organisatie voorkomen dat er (val)ongelukken gebeuren. Veiligheid en loopplezier staan voorop!