fons.ruchti

Voor de mensen die jou nog niet kennen: wat moeten wij vooral weten van Ruchti Schoenmode en Ruchti Sportshop?

“Ik zou in elk geval willen aangeven dat wij een schoenen- en sportzaak zijn in het hartje van Zuidlaren. We hebben een ruim assortiment en hebben service hoog in het vaandel. Doordat we zelf al vele jaren in het vak zitten, is onze vakkennis groot. Dat betekent dat we graag de tijd nemen voor een klant en hem goed informeren over de producten. Om de vakkennis op peil te houden laten wij ons informeren en adviseren door: specialisten/adviseurs uit de retailbranche, vakbladen en natuurlijk door de klanten zelf. Oorspronkelijk hadden wij bijvoorbeeld niet het merk Brooks - een specifiek merk hardloopschoen - in ons assortiment. Door een toenemende vraag vanuit hardlopers uit de omgeving en van Loopgroep De Drentsche AA, hebben we toen Brooks toegevoegd aan het standaardaanbod.

Wat verder natuurlijk leuk is om te vermelden, maar wat de meeste mensen in Zuidlaren vast al wel weten, is dat Ruchti een familiebedrijf is. We zijn nu bezig met een verbouwing van de winkel. De nieuwe winkel is half september klaar en het wordt ongetwijfeld een fantastische metamorfose. Grootste verbetering is dat in de ‘nieuwe’ winkel er meer ruimte is om alle spullen goed te presenteren. Het is ruimer opgezet.”

Waarom kiest Ruchti voor sponsoring van de Zuidlaardermarktloop?

“Rob heeft altijd gezegd: “als ik ooit nog iets ga sponsoren, dan is het de Zuidlaardermarktloop”. Dat heeft hij altijd een gezellig sportevenement gevonden. Ook omdat het parcours door het centrum van Zuidlaren gaat.

Sport zit zowel bij het gezin van Rob als bij mijn familie in de genen. Rob en ik zijn geregeld te vinden op het voetbalveld en/of op de tennisbaan. Hardlopen doen we wat minder, maar we stappen wel weer geregeld op de racefiets of mountainbike. Alles op recreatief niveau, dat wel (merkt Fons lachend op). En ook onze kinderen zitten bij uiteenlopende sportverenigingen.”

Als jij aan de Rabobank Zuidlaardermarktloop denkt, welke vijf woorden komen dan het eerste in jouw gedachten op?

“Dat vind ik lastig om zo te benoemen. Ik kan wel aangeven, wat als eerste in me opkomt als ik denk aan de Zuidlaardermarkloop. Dat is: het is een mooi evenement. Met veel mensen op de been. Fantastisch gewoon!”

rob.Ruchti

Heb je zelf ook weleens meegelopen aan de Rabobank Zuidlaardermarktloop? Zo ja, wat was jouw ervaring / impressie?

“Ik ben niet een echte hardloper. Ooit weleens redelijk spontaan meegedaan aan de 4Mijl van Groningen, maar nog nooit aan de Zuidlaardermarkloop. Die spontane deelname aan de 4Mijl ging toen trouwens verrassend goed.
Doordat we op de zaterdag van de Zuidlaardermarktlloop ook zelf in de winkel staan, is het overigens ook minder handig om deel te nemen. Vaak is het die dag extra druk in de winkel.”

Welke verandering aan de loop vind je positief?

“De Rabobank Zuidlaardermarktloop is in de loop (grappige woordspeling) der jaren inderdaad wat veranderd. De verandering van het parcours vind ik meest positief. Voorheen was het de ZAZ-loop, waarbij de loop van Zuidlaren naar Annen en weer terug (naar Zuidlaren) ging. Nu loopt het parcours alleen door het centrum van Zuidlaren. In mijn ogen is de dorpskern meer betrokken bij het loopevenement. Bovendien komt het de hele entourage van de Zuidlaardermarktloop ten goede. Dit is ongetwijfeld voor de lopers ook veel leuker, aangezien er meer publiek langs de route staat om de lopers aan te moedigen."

 

Welk (memorabel) moment zal je nooit vergeten als jij denkt aan de Rabobank Zuidlaardermarktloop?

“Aangezien ik niet direct een moment weet wat gerelateerd is aan de wedstrijdlopers, heb ik het volgende moment wat me altijd bijstaat: ik weet nog dat Rob het startschot mocht doen voor de wedstrijdloop. Alle lopers hadden zich verzameld achter het lint en waren klaar voor de start. Rob richtte zijn pistool in de lucht en precies op het moment dat hij het startschot loste, leek het alsof hij de hemel had ‘opengeschoten’, want opeens kwam de regen met bakken uit de lucht.”

Welke boodschap wil je de lopers van de Rabobank Zuidlaardermarktloop meegeven voor dit jaar?

“Doe jezelf als loper niet te kort en schaf goede loopschoenen aan. Dit zeg ik niet omdat wij een sportzaak hebben, maar ik zie en hoor te vaak dat mensen goedkope schoenen aanschaffen en dan last krijgen van blessures. Als loopspecialist, zou ik dus zeggen: met goed schoeisel, heb je een goede basis en voorbereiding te pakken. En, natuurlijk voor iedereen: ontzettend veel plezier bij de Zuidlaardermarktloop”.